Удар по Хмельницькому: мер розповів, як місто долає наслідки (відео)

Російська атака призвела до пошкоджень критичної інфраструктури Хмельницького

Несприятлива ситуація в Хмельницькому поки не збирається змінюватися. Унаслідок російської атаки було пошкоджено кілька об'єктів критичної інфраструктури, а двоє людей загинуло. Мер Хмельницького Олександр Симчишин повідомив про це.

Маємо значні пошкодження кількох об'єктів критичної інфраструктури. Після атаки місто було повністю знеструмлене. Але завдяки нашому досвіду і обладнанню, водопостачання і каналізаційне господарство були відновлені дуже швидко. Загалом, проблем з водопостачанням немає

За словами Симчишина, було відновлено теплопостачання та подачу гарячої води у місті, але інші послуги, такі як електропостачання, ще вимагають роботи. Наразі понад 50% споживачів електроенергії мають доступ до неї. Однак освітні та медичні заклади продовжують працювати без перебоїв.

Проте незважаючи на роботу сил ППО, російські війська вдарили по житловому масиву міста. Двоє людей загинуло, а ще п'ятеро отримали поранення. Завдяки рятувальній операції було врятовано 21-річну дівчину.

Було також повідомлено про пошкодження та зруйновання низки житлових будинків та автомобілів.

Російська атака на Хмельницький та інші міста України

Уранці 22 березня російські війська розпочали обстріл території України, що призвело до оголошення повітряної тривоги по всій країні. Внаслідок атаки, більша частина Хмельницького залишилася без електроенергії, а тролейбуси припинили руху. Також ворожі війська обстріляли Дніпро, Запоріжжя, Харків та інші міста, зокрема з використанням численних видів зброї. У деяких місцях відбулися вибухи, а світло було відключено.