Удар по Костянтинівці та нова допомога від США. Головне за 9 серпня

Уламки домов після обстрілу в Костянтинівці
Уламки домов після обстрілу в Костянтинівці

Сьогодні, 9 серпня, ми підготували для вас добірку новин. Нижче наведені головні події:

У Бразилії розбився пасажирський літак

У п'ятницю в штаті Сан-Паулу в Бразилії стався катастрофічний злет та падіння літака, який міг перевозити декілька десятків пасажирів.

Пожежна служба місцевості підтвердила, що літак приземлився у місті Вінхедо, але не надала докладнішої інформації. За попередніми даними, на борту перебувало 68 осіб.

Удар по Костянтинівці

Російські окупанти атакували Костянтинівку в Донецькій області. Супротивник поцілив у супермаркет і відділення «Нової пошти». Унаслідок цього виникла значна пожежа на місцях удару. Наразі відомо про 14 загиблих і 43 поранених.

Глава Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив про те, що терористи здійснили напад на Костянтинівку зі ствольної артилерії.

Пізніше Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента, підтвердив удар російської армії по супермаркету в Костянтинівці. Він назвав це ще однією терористичною акцією Росії проти мирних жителів. Прес-служба компанії «Нова пошта» повідомила про обстріл вантажного відділення.

Веслувальниці Лузан і Рибачок здобули срібні медалі на Олімпіаді

Сьогодні, українські спортсменки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок здобули срібні нагороди у фіналі каное-двійці на дистанції 500 метрів під час Олімпійських ігор.

При відбуванні фіналу наші спортсменки не входили в п'ятірку лідерів, але чудово працювали на заключній ділянці і фінішували другими. Це є 11-ою нагородою, яку Україна виборола на Олімпіаді в Парижі.

Нова військова допомога від США

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні. В нього входять засоби протиповітряної оборони, багатофункціональні радіолокаційні станції для виявлення і боротьби проти артилерії противника, а також протитанкова зброя. Вартість пакета становить близько 125 мільйонів доларів.

Детективи БЕБ вилучили понад 4,7 млн євро готівки у постачальника харчування Міноборони

Під час розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міністерства оборони, детективи Бюро економічної безпеки у Київській області виявили та вилучили понад 4,7 мільйона євро необлікованої готівки.

Повідомляється, що ці гроші перевозив бухгалтер компанії в багажнику свого автомобіля, але вона не могла пояснити їх походження.

Читайте також