Удар по «Охматдиту»: під час атаки у лікарні перебували діти з Молдови

Атака у лікарні з дітьми з Молдови
Атака у лікарні з дітьми з Молдови

Під час обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" у Києві знаходилися і пацієнти з Молдови, включаючи одну дитину, якій проводили операцію. Про це повідомила віце-прем'єр Молдови Крістіна Герасимов на своїй сторінці у Facebook.

Герасимов, яка перебуває у Києві з робочим візитом, відвідала лікарню "Охматдит", яка постраждала від обстрілу з боку РФ.

У цей момент у лікарні були понад 600 пацієнтів - діти, які страждають на невиліковні хвороби. У тому числі діти з Молдови, одна з них у момент бомбардування перебувала на операційному столі

Віце-прем'єрка повідомила, що дитина, якій проводили операцію під час обстрілу, вижила і продовжує перебувати під наглядом лікарів.

Нагадаємо, що 8 липня під час обстрілу столиці України загинуло 33 людини, а 121 була поранена. За даними Київської міської військової адміністрації, станом на 15 липня 29 поранених містян залишаються в лікарнях, троє з них у важкому стані. Внаслідок обстрілу міста зазнав пошкоджень дитячий госпіталь "Охматдит".

У той же час російські пропагандистські канали поширюють фейкові новини про нібито успішні удари по військових об'єктах, зокрема по складу на київському заводі "Артем". Міністерство оборони РФ назвало публікації українських ЗМІ про обстріл дитячого госпіталю у Києві "істерикою", заперечуючи свою причетність до акту тероризму.

Раніше Служба безпеки України завершила першочергові слідчі дії на місці обстрілу дитячого госпіталю "Охматдит" у Києві, який стався 8 липня. Під час розслідування були виявлені численні уламки, що підтверджують використання російської крилатої ракети Х-101.

Читайте також