Удар по «Охматдиту». Пілот РФ передав українській розвідці службові документи

Удар по Охматдиту. Пілот передав службові документи
Удар по Охматдиту. Пілот передав службові документи

Льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії, після ракетної атаки на дитячу лікарню "Охматдит", передав Головному управлінню розвідки свої документи. Вони включають інформацію про його військову частину та приватні фотографії командного складу, повідомляє "Інформаційний спротив".

Ця бомбардувальна авіадивізія (в/ч 06987), яка базується в аеродромі "Енгельс", постійно атакує українські міста ракетами Х-101.

За даними розвідки, льотчик з Росії висловив шок та незадоволення від удару по дитячій лікарні, а також запитав, чому їх змушують атакувати цивільну інфраструктуру України. Тому він вирішив передати українській стороні фото та документи.

Отримані матеріали є вкрай важливими, навіть після першого огляду. Серед них є особові справи старших офіцерів, особисті дані російських окупантів та їх родини. Найціннішими є документи про діяльність бомбардувальної авіадивізії.

Серед матеріалів є приватні фотографії зі святкування призначення начальника штабу 52-го важкого бомбардувального авіаполку полковника Іллі Корякіна на посаду начальника штабу 22-ї важкої бомбардувальної авіадивізії. Ця зустріч відбулася в ресторані "Неаполь" в Енгельсі, Саратовська область.

На фотографіях зображено командування різних підрозділів 22 важкої бомбардувальної авіадивізії та командування дальньої авіації ВПС РФ.

8 липня Росія здійснила масовані удари по Києву, Дніпру, Краматорську, Кривому Рогу та Слов'янську. Унаслідок ракетного удару по Києву було зафіксовано падіння уламків, а дитяча лікарня "Охматдит" була пошкоджена. Близько 600 пацієнтів було евакуйовано з найбільшої багатопрофільної дитячої лікарні в Україні, "Охматдиту"

Читайте також