Удар по Запоріжжю 22 березня: що відомо про загиблих

Дитина та два чоловіки загинули під час атаки на Запоріжжя

У ніч на 22 березня, внаслідок ворожої атаки на Запоріжжя, загинули дитина та два чоловіки. Ще 29 осіб отримали поранення. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров у своєму Telegram-каналі.

За словами Федорова, внаслідок масованого удару окупантів, 10 приватних будинків були повністю зруйновані, а ще понад 400 отримали пошкодження.

Від початку доби, Росія завдала 299 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області. Серед них 20 ракетних ударів були спрямовані саме на саме місто Запоріжжя та Запорізький район.

Також були здійснені два авіаційні удари по Роботиному та Малій Токмачці. 54 безпілотники атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

Крім того, було зафіксовано 222 артудари в Гуляйполі, Оріхові, Роботиному, Новоандріївці, Малинівці, Малій Токмачці, Омельнику, Левадному, Вербовому та Червонодніпровці.

Загалом, було отримано 325 повідомлень про руйнування житлових будинків та інфраструктури.

Російські загарбники завдали удару по Україні

У ніч на 22 березня, російські загарбники запустили 92 повітряні цілі на території України. Захисні сили знищили 55 ворожих «шахідів» та 37 ракет. Противник також здійснив ракетно-авіаційний удар по об'єктах критичної інфраструктури України.

В результаті обстрілу з різних видів зброї, вздовж цілого ряду українських міст, включаючи Дніпро, Запоріжжя, Харків, Хмельницький та інші, виникли вибухи. Деякі міста зазнали перебоїв у постачанні електроенергії.

Зокрема, Запоріжжя було піддане 12 ракетним ударом. Раніше було повідомлено про десять поранених, а також про трьох зниклих безвісти.