Удар по Запоріжжю: троє людей вважаються зниклими безвісти (відео)

Запоріжжя: роботи з ліквідації наслідків атаки РФ тривають

У Запоріжжі після нічної атаки РФ продовжуються роботи з ліквідації наслідків. За повідомленням ДСНС, наразі є 10 поранених і троє зниклих безвісти.

“Унаслідок ворожих обстрілів поранено 10 людей, ще троє вважаються безвісти зниклими. На одному із місць влучання у приватному секторі обласного центру надзвичайники проводять пошуково-рятувальні роботи”, - зазначено у повідомленні.

Також на місці працюють волонтери загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, кінологи Нацполіції. Допомогу громадянам надають психологи ДСНС. Триває розбір зруйнованих будівель на одному із обʼєктів критичної інфраструктури.

Ворожі обстріли по містам України

Росія здійснила 12 ракетних ударів по Запоріжжю, що призвело до руйнування семи будинків і пошкоджень 35. Є поранені, кількість уточнюється.

Унаслідок обстрілу з різних видів зброї у багатьох містах України сталися вибухи, зокрема в Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому та інших. Деякі міста залишилися без електрики.

Небезпека для Запорізької АЕС

О 5:10 ранку була відключена зовнішня повітряна лінія “Дніпровська”, яка з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з українською енергосистемою. Зараз електростанція має з'єднання лише з однією лінією електропередачі, яка нещодавно була відремонтована українськими енергетиками. Така ситуація є дуже небезпечною і загрожує аварійними ситуаціями, попереджають у Енергоатомі. Якщо відключиться остання лінія зв'язку, ЗАЕС опиниться в блекауті.