Удар РФ по Полтаві: Клименко повідомив, скільки людей рятувальники дістали з-під завалів

Рятувальники дістали людей з-під завалів
Рятувальники дістали людей з-під завалів

У Полтаві рятувальники врятували 11 людей з-під завалів після ракетного удару по навчальному закладу міста. Житлові будинки теж пошкоджені, і поліція отримала заяви про пошкоджене майно. Загалом з-під завалів було врятовано 25 людей, повідомив голова МВС Ігор Клименко.

За словами Клименка, оперативні служби працюють на місці ворожого удару. Рятувальники локалізували пожежу і продовжують розбирати завали. Завдяки швидкій і злагодженій роботі вдалося врятувати 25 людей, 11 з них дістали з-під завалів. Всіх постраждалих негайно передають лікарям для надання медичної допомоги", - написав Клименко.

Голова МВС повідомив, що поблизу місця влучання знаходиться житловий масив. Внаслідок удару пошкоджено скління і фасади багатоповерхівок.

"Поліція проводить обхід по всіх квартирах - перевіряє, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано понад сотню заяв про пошкоджене майно. Продовжуються рятувальні роботи. Рятувальні служби при розрахунку на безпеку будуть працювати до того часу, поки всіх не звільнять з-під завалів", - додав Клименко.

Згідно з повідомленням, начальник Полтавської ОВА та президент Володимир Зеленський підтвердили ракетний удар по Полтаві. Зафіксовано попадання ракет в навчальний заклад і сусідню лікарню. Понад 40 людей загинули і більше 180 поранено.

"Це страшний день для Полтавщини. У зв'язку з питаннями безпеки деталі не розголошуються. Всі відповідні служби працюють на місці. Максимально злагоджена дія рятувальників і медиків сьогодні врятувала багато життів", - заявив Пронін.

За його словами, нині багато місцевих мешканців стають донорами крові, щоб допомогти пораненим. "Наразі є достатньо розділених компонентів крові для переливання. Стати донором можна будь-коли протягом тижня. Висловлюю щирі співчуття усім сім'ям, які сьогодні втратили своїх близьких", - сказав глава регіону.

Тим часом Зеленський отримав попередні звіти щодо ракетного удару по Полтаві. "За наявною зараз інформацією, було випущено дві балістичні ракети. Ракети влучили в навчальний заклад і сусідню лікарню. Одна з будівель Інституту зв'язку була частково зруйнована. Люди потрапили під завали. Вдалося врятувати багатьох. Більше 180 людей поранено. Нажаль, є багато загиблих. Наразі відомо про 41 загиблого. Висловлюю свої співчуття усім родичам та близьким", - повідомив президент.

Він наказав провести повне і оперативне розслідування всіх обставин події. В операцію з ліквідації наслідків удару в Полтаві залучені всі необхідні служби.

Очевидці повідомили "Главкому", що удар по Полтаві був дуже потужним і в результаті піднялися великі хмари чорного диму. Полтавська станція переливання крові, яка базується в обласній лікарні, оголосила терміновий збір крові. Також був створений оперативний штаб для ліквідації наслідків удару в Полтаві. Попередньо відомо, що пошкоджено більше 10 житлових будинків.

Як повідомлялося, сьогодні приблизно о 9:10 на Полтавщині пролунали два вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили ЗСУ повідомили про ракету, яка летіла в бік міста.

Читайте також