Удари по українській енергетиці потрібні Росії для майбутнього наступу – WSJ

Удари по українській енергетиці необхідні Кремлю для підготовки майбутнього наступу

Кремлю потрібні удари по українській енергетиці, щоб створити передумови для майбутнього наступу. Не лише для руйнування цивільної інфраструктури, але і для виснаження української протиповітряної оборони. Про це інформує The Wall Street Journal.

Російські війська спочатку ударили по гідроелектростанціям, а потім по тепловій генерації. Експерти стверджують, що до початку літа ситуація з ефективністю протиповітряної оборони може стати критичною.

Це чергова спроба Росії зламати дух українського народу та погрузити Україну у темряву

Прессекретар Ради національної безпеки США Едрієнн Вотсон розповіла це виданню WSJ.

Зараз Росія змінила свою тактику і наводить удари не на розподіл електроенергії, а на її генерацію, що робить їх більш точними і концентрованими.

Масштабні удари по енергетичній системі України відбуваються на тлі зменшення постачання військового спорядження, боєприпасів та фінансової підтримки від західних партнерів. Це змушує Україну оборонятися тільки певними місцями та містами.

Трипільська тепло-електростанція на Київщині була повністю знищена після російської атаки вночі 11 квітня.

Нагадаємо, що Україна знайшла сто вільних систем протиповітряної оборони Patriot у світі і сподівається отримати ще сім додаткових батарей. Але Європарламент відмовився фінансувати Раду ЄС через нездатність країн ЄС забезпечити Україну цими системами.

Україні також бракує ракет для систем протиповітряної оборони Patriot та Iris-T.