Удари ЗСУ по ворожих складах можуть знищити частину запасів росіян – ISW

Руйнування російських складів може знищити запаси
Руйнування російських складів може знищити запаси

Збройні сили України атакували логістичні об'єкти на території Росії, це може створити значний тиск на російську армію. Інститут вивчення війни повідомив про це у своєму звіті.

Українські сили застосували ракетні удари HIMARS літом 2022 року по складах боєприпасів на окупованих територіях, що змусило росіян перерозподілити свої арсенали і знизило ефективність їхньої логістики.

Аналітики Інституту вважають, що подібні атаки на склади боєприпасів в Росії, як у Торопці, можуть змусити російське командування переглянути свої системи підтримки і логістики.

Російські військові, скоріш за все, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України з нанесення ударів на великі відстані, може дозволити ЗСУ більш ефективно використовувати такі вразливості ворога

Експерти впевнені, що подальші удари української армії по складах боєприпасів і ракет можуть знищити значну частину матеріальних запасів росіян.

Удари українських військових по об'єктах на території Росії, можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться якщо Сили оборони володітимуть матеріальною базою, можливостями та дозволом на проведення масштабної кампанії з нанесення ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території Росії

Аналітики також зазначають, що якщо українські сили матимуть достатньо ресурсів для проведення масштабної кампанії з нанесення ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки в Росії, це може серйозно позначитися на наступальних операціях ворога на всьому театрі бойових дій.

Нагадаємо, окупанти обстріляли Харків: виникла пожежа.

Читайте також