Угорщина викликала посла США після заяви Байдена про зустріч Орбана і Трампа

Угорщина викликала посла США через заяви президента Джо Байдена про угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана, що він "прагне диктатури". Про це повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Угорщини.

Глава МЗС Угорщини назвав заяви Байдена про Орбана "брехнею" і "серйозною образою". Він наголосив, що такий погляд на угорського прем'єр-міністра є проблемою для двосторонніх відносин між Угорщиною і США.

Такий спосіб мислення президента та адміністрації Демократичної партії (США - ред.) є важким тягарем для наших двосторонніх відносин

Після виступу МЗС Угорщини, речник посольства США зазначив, що посол завжди готовий обговорити стан демократії в Угорщині з угорським союзником.

Нагадаємо, що президент Джо Байден розкритикував Дональда Трампа за зустріч з Віктором Орбаном, вважаючи, що угорський прем'єр-міністр "шукає диктатури". Раніше Орбан зустрівся з Трампом у Флориді.

Також відомо, що зустріч Орбана і президента України Володимира Зеленського не відбудеться, допоки Київ не поверне права угорській національній спільноті на Закарпатті. Глава МЗС Угорщини вважає, що українська сторона не конструктивно відреагувала на вимоги Будапешта.

Читайте також:

  • Орбан озвучує Трампа чи Путіна?
  • Трамп залишиться один. Чи є шанси у Байдена?
  • Можлива перемога Трампа. Чи дійсно це велика проблема?