Ухилянт з Вінниці заплатив $3 000 за переправу до Молдови - ДПСУ

Ухилянт заплатив за переправу до Молдови
Ухилянт заплатив за переправу до Молдови

Вінничанин сплатив 3000 доларів за нелегальну переправу до Молдови

Один вінничанин заплатив інтернет-знайомому 3000 доларів за те, щоб потрапити до сусідньої Молдови через Кучурганський лиман. Але прикордонники Білгород-Дністровського загону завадили реалізації плану. Про це повідомила Державна прикордонна служба.

«Онлайн-гра наскільки зблизила двох чоловіків, що один з них навіть пообіцяв забезпечити іншому безперешкодне потрапляння до сусідньої Молдови. Щоправда, не безоплатно, а за $3000. Вночі очільник схеми мав переправити свого «клієнта», який попередньо поселився в готелі прикордоння, човном через Кучурганський лиман», – розповіли у ДПСУ.

За інформацією Державної прикордонної служби України, обоє чоловіків стали друзями завдяки онлайн-іграм.

26-річний чоловік запропонував своєму 24-річному інтернет-знайомому з Вінниччини переправу до Молдови. За організацію  «гарячої путівки» хотів 3 тисячі доларів. Вінничанин погодившись з умовами домовленості, й прибув до одного з сіл прикордоння, де поселився в готелі.

Але при настанні ночі прикордонники завчасно викрили план організатора нелегальної переправи. Чоловіків чекає відповідальність: організатор - кримінальна, "замовник туру" - адміністративна.

Служба повідомила Національну поліцію про виявлення ознак злочину стосовно організатора. На "замовника туру" складено протокол за частиною 1 статті 204-1 КОАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Справу направлено до суду.

Раніше прикордонники затримали 12 осіб, які незаконно планували потрапити до Молдови. Також, двох порушників застали з драбиною, коли вони намагалися пройти через протитранспортний рів на шляху до Молдови.

Також було виявлено випадки, коли люди намагалися незаконно переплисти Тису на надувних камерах для шин. Переправники обіцяли безпечний перетин кордону за 4 тисячі доларів, але насправді пропонували перепливати річку на камерах для шин.

Читайте також