Ухилення від сплати податків: суд обрав запобіжний захід столичному блогеру Слобоженку

Фото блогера Слобоженка під час суду
Фото блогера Слобоженка під час суду

Блогеру Олександру Слобоженку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Столичний блогер Олександр Слобоженко, якому повідомили про підозру у злочинних діях, зв'язаних з ухиленням від сплати податків та легалізацією незаконно отриманого майна, зараз розшукується. Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Суд вирішив, що тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 45 млн 420 тис. грн, буде найкращим запобіжним заходом для Олександра Слобоженка. Арешт був здійснений прямо в залі суду.

Розслідування Бюро економічної безпеки показало, що блогер-арбітражник спеціально ухилитися від сплати податків у великих сумах.

За слідчими даними, Олександр Слобоженко та його помічники навмисно ухилилися від сплати податків на понад 200 млн грн.

Також працівники Бюро економічної безпеки арештували вісім транспортних засобів, а також квартири та іншу нерухомість, які належали Слобоженку. Серед арештованих майнових цінностей були елітні супер/спорт кари.

За даними слідства, з січня 2020 року до серпня 2023 року блогер отримав незаконні доходи в вигляді віртуальних активів у криптовалюті. За офіційним курсом Національного банку ці активи еквівалентують більше мільярда гривень.

Читайте також