Україна била ракетами Atacms по Криму: Білий дім назвав знищені цілі

Танк знищений під час ракетної атаки
Танк знищений під час ракетної атаки

Українські військові використали далекобійні ракети Atacms для атак на тимчасово окупований Крим. Про це повідомив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

За його словами, військові з України продемонстрували, що за допомогою підтримки країн Заходу вони можуть стримувати російську армію, найбільшу у Європі.

«Їхній успіх не обмежується лише фронтом. Україна застосувала надані США ударні ракети великої дальності Atacms у Криму, знищивши російські зенітно-ракетні комплекси, командні пункти та аеродроми», – розповів Кірбі.

Крім того, Кірбі наголосив, що українські війська затопили корабель у порту Севастополь Російського Чорноморського флоту, і російська армія залишила Крим.

Згідно з інтерв’ю командувача Військово-морських сил України Олексія Неїжпапи Reuters, через атаки ЗСУ, Чорноморський флот РФ був змушений перебазувати майже всі свої боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших місць, а його військово-морський центр став неефективним.

Як повідомлялося, Пентагон розглядає можливість американських ударів по Криму, оскільки Крим є українською територією. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

Також, у ніч на 30 травня, українські сили оборони відкрили вогонь по Керченській поромній переправі з використанням ракет Atacms.

Читайте також