Україна експортуватиме електроенергію: як це можливо після руйнівних атак РФ

Електроенергія української експорту після атак РФ
Електроенергія української експорту після атак РФ

З 25 серпня Україна планує відновити експорт електрики до сусідніх країн. Споживання електроенергії зменшується через зниження температури. Про це повідомив експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

За словами Геннадія Рябцева, існують два методи роботи з надлишком електроенергії.

  • Перший метод - оператор системи передач може обмежити генерацію, надавши команду сонячній електростанції зменшити виробництво енергії.
  • Другий метод - надлишок електроенергії можна спрямувати на експорт на внутрішньодобовому ринку. Це дозволить отримувати додаткові кошти для виробників електроенергії та витратити їх на підготовку до опалювального сезону.
"Це явище не означає, що хтось буде підписувати довгострокові або навіть короткострокові угоди про постачання електричної енергії, якщо будуть оголошені обмеження в енергоспоживанні або якщо це оскладнить роботу об'єднаної енергосистеми", - зазначив експерт з питань енергетики.

Раніше Міненерго закликало українців готуватися до складної зими.

Варто зазначити, що 23 серпня, після планової зупинки на перезавантаження ядерного палива, до енергосистеми було підключено додатковий атомний блок.

Нагадаємо, що протягом найближчої зими в Україні будуть працювати всі дев'ять атомних блоків. Ремонтні роботи мають чіткі графіки. Про це повідомив голова Міністерства енергетики Герман Галущенко.

На відміну від попередніх місяців, "Укренерго" передбачає зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде зменшуватися протягом серпня, вересня та жовтня, якщо не відбудуться нові масштабні обстріли.

Читайте також