Україна хоче мобілізувати у 2024 році ще 200 тис чоловіків, але навряд чи вдасться – The Times

Україна мобілізує військових у 2024 році
Україна мобілізує військових у 2024 році

Україна планує мобілізувати 200 тис. новобранців до 2024 року

В Україні є намір мобілізувати ще 200 тис. новобранців до кінця 2024 року, але реалізація цього плану стає дуже сумнівною. За даними видання The Times, на цю мету можуть вплинути різні фактори, такі як зменшення кількості чоловіків призивного віку і опір мобілізації серед населення.

За даними НАТО, Росія щомісяця збільшує свої військові ряди на 30-40 тис. солдатів. Водночас, Україні потрібно мобілізувати 200 тис. новобранців упродовж трьох місяців, щоб задовольнити потреби на фронті.

«Ми значно поступаємося в планах, мобілізуючи лише 20% від необхідної кількості», - заявив анонімний працівник територіального центру комплектування в Одесі.

Він додав, що Одеська область відстає від інших регіонів. Крім того, працівник зазначив, що проблему ускладнює корупція та неефективне управління в територіальному центрі, де деякі працівники отримують хабарі за видачу фальшивих документів про звільнення від служби.

Також виявлено, що більшість новобранців мають серйозні захворювання, що перешкоджають їхній службі, такі як туберкульоз, гепатит або ВІЛ.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко визначив мобілізаційний вік у 20 років і заявив, що це стосується не тільки громадян, але й державних службовців.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 50 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку