Україна і Латвія найближчим часом почнуть спільно виробляти дрони для ЗСУ

Україна і Латвія запустять спільне виробництво дронів для ЗСУ

Україна і Латвія вирішили розпочати спільне виробництво безпілотників для Збройних сил України. Про це повідомив прем'єр-міністр України після зустрічі з прем'єр-міністеркою Латвії.

«Сьогодні ми провели плідні та конструктивні перемовини з широкого кола питань. Зокрема, щодо військово-технічної допомоги та організації спільного виробництва снарядів. Очікуємо що вже найближчим часом запустимо й спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони.», - написав прем'єр.

Також було домовлено, що цього року українські воїни зможуть пройти лікування в Латвії.

Окрім цього, Шмигаль заявив, що були обговорені санкції та конфіскація російських активів.

«Подякував за підтримку Формули миру Президента України та участь у коаліції зі створення Спецтрибуналу для вищого політичного керівництва РФ», - додав він.

Латвія - важливий партнер України в сфері безпеки

Латвія є одним з найбільш активних партнерів України на шляху до ЄС та НАТО. Її підтримка особливо важлива зараз, коли розглядається переговорна рамка для початку передвступних переговорів України та Євросоюзу.

Країни Заходу повинні не лише посилювати санкції проти Росії, але й переконатися, що вони виконуються і Росія не знаходить способу їх обходити. Про це заявила Посол з особливих доручень МЗС Латвії, Помічниця Генерального секретаря НАТО з публічної дипломатії, під час форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Латвійська прем'єрка порівняла Росію з алкоголіком

Варто зазначити, що прем'єр-міністерка Латвії порівняла Росію з алкоголіком, дії якого неможливо передбачити. Вона зазначила, що Росія розпочала війну в Україні, тоді як Латвія діє за чітким планом щодо зміцнення кордонів з Росією та Білоруссю.

«Ми живемо поруч з країною, яка, можна сказати, схожа на алкоголіка чи наркомана, дії якої ми не можемо передбачити. Треба усвідомлювати, що ми живемо поруч з Росією, Білоруссю. Росія розпочала війну в Україні, а ми діємо за чітким планом», - сказала вона.

Латвія продовжує зміцнювати свої оборонні спроможності, щоб бути готовою до будь-яких загроз з боку Росії та Білоруссі.