Україна і Швеція обговорюють надання ЗСУ літаків Gripen

Уряди України та Швеції провели зустріч для обговорення спільної роботи у сфері інновацій та можливої передачі літаків Gripen Збройним силам України. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Зустріч відбулася між міністром оборони України Рустемом Умеровим, заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Іваном Гаврилюком та верховним головнокомандувачем Збройних сил Швеції генералом Мікаелем Бюденом. На зустрічі обговорювалися спільна робота у сфері інновацій, досвід, набраний під час бойових дій, а також військова допомога та загальні оборонні питання.

Окрім цього, на порядку денному було й можливе постачання літаків Gripen Збройним силам України. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що триває робота щодо передачі ЗСУ літаків Gripen та висловив сподівання, що це вдасться зробити спільними зусиллями.

Головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаел Бюден підкреслив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється на політичному та військовому рівнях. Він також додав, що триває діалог між країнами і їх очікування залежать від політичних рішень.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони України Рустем Умеров зустрівся з генералом Мікаелем Бюденом, щоб обговорити реформи міністерства та висловити подяку Швеції за підтримку.