Україна може отримати до 3600 гривень від ООН: куди звертатися і як подати заявку

Гроші з ООН можливо отримати
Гроші з ООН можливо отримати

Українці можуть одержати грошову допомогу від ООН до 3600 гривень.

Як повідомляється на сайті unhcr.org, ООН розширила програму фінансової підтримки українців, які постраждали від війни. Розмір щомісячної допомоги збільшився з 2 200 до 3 600 гривень на людину в сім'ї. Ці гроші дозволять забезпечити базові потреби постраждалих, такі як оплата житла, придбання продуктів харчування та засобів гігієни. Ця підтримка спрямована на найбільш уразливі групи населення, яким особливо важко в умовах воєнного часу.

Зверніть увагу на умови отримання допомоги:

  • Дохід на одного члена сім'ї має бути меншим за 5 400 гривень на місяць.
  • Особа не повинна отримувати допомогу від інших агенцій чи організацій ООН.

Грошова допомога надається внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та населенню, яке постраждало від війни в областях, таких як Донецька, Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська та Херсонська. Також підтримка надається тим, хто повернувся у свої місця проживання після вимушеного переміщення, а також сім'ям та особам, які належать до уразливих категорій.

Отримати фінансову допомогу від ООН можна, зареєструвавшись у спеціальних пунктах прийому заявок. Адреси цих пунктів можна дізнатися на офіційному сайті організації "Право на захист" або через їх Telegram-канал. Також можна зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію: 0 800 307 711. Рекомендується уточнити час роботи пункту реєстрації через зазначені джерела.

Читайте також