Україна може перемогти Росію та має для цього план, – Умєров

Флаги України та Росії з планом
Флаги України та Росії з планом

Українська влада має план перемоги у війні з Росією, але їй потрібно більше зброї для його реалізації. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров у інтерв'ю телеканалу Fox News.

“Ми в змозі перемогти. У нас є план. Ми публічно говоримо, що нам потрібно більше зброї. І вагання щодо передачі цієї зброї та вагання щодо надання Україні дозволу (бити по цілях в РФ - «Главком») займає час, а час є вирішальним. Але ми в змозі це  зробити”, - сказав він.

За його словами, Україна збирається використовувати дозвіл на ураження цілей в Росії на невеликих відстанях лише по військових об'єктах.

“Росія вже ескалює цю війну. Вони не рахуються з людьми, і тому вони атакують лікарні та інші цивільні об'єкти. Ми хочемо захистити людей. Ми хочемо вражати лише військові цілі. Вони обстрілюють наші міста й критичну інфраструктуру, вбиваючи людей. Тому нам потрібно більше ППО й зброї для захисту наших людей”, - додав Умєров.

США обговорюють з Україною дозвіл на застосування американської далекобійної зброї для ударів по Росії. Про це повідомив заступник помічника державного секретаря США Крістофер Сміт.

Також відомо, що новопризначений прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер на Саміті НАТО у Вашингтоні заявив, що Україна може використовувати ракети Storm Shadows для ударів по Росії.

Вже триває 868-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також