Україна може програти війну вже цього року – BBC

За словами генерала Річарда Берронса, Росія може здобути перемогу війною вже цього року, але не шляхом прориву української оборони та захоплення територій, а зламавши волю українців до продовження боротьби. Він вбачає "серйозний ризик" поразки України.

Україна може відчути, що не може перемогти. [Це станеться], коли справа дійде до запитання, чому люди повинні продовжувати битися і вмирати, лише щоб захистити те, що неможливо захистити. - каже Берронс

Берронс також зауважує, що наразі українське суспільство ще не підійшло до цієї критичної точки. На його думку, росіяни мають намір скористатися скрутним становищем ЗСУ та здійснити свій масштабний наступ влітку, а якщо їм вдасться прорватися, це стане потужним ударом по моральному стану українців.

Джек Вотлінг, аналітик з Британії, стверджує, що стратегічна мета Росії цього року може полягати не в територіальних здобутках, а в спробі знищити бойовий дух України та переконати її західних прихильників у безнадійності подальшого спротиву.

Він також наголошує, що літній наступ росіян не призведе до рішучого завершення конфлікту.

Найбільш вірогідним результатом буде те, що Росія досягне успіхів, але не зуміє прорватися. Вона не має достатньо сил, щоб пробити весь шлях до річки ... але війна обернеться на користь Росії. - погоджується з аналітиком генерал Берронс

Останніми днями обстановка на східному фронті в Україні значно загострилася. Окупанти намагаються просунутися на кількох напрямках, але поки не було підтверджених змін у лінії фронту, зауважують аналітики.

Триває 780-й день повномасштабної війни Росії проти України, в рамках якого відбулося 97 бойових зіткнень.