Україна може застосувати далекобійні дрони для ударів по Уралу та Заполяр'ї – Bild

За результатами атаки на завод у Татарстані, Україна незабаром планує використовувати дрони великої дальності для атак на Урал та Заполяр'я. Про це повідомляє Bild з посиланням на джерело.

Зазначається, що недавно Збройні Сили України вперше використали безпілотні літальні апарати для атаки на цілі в Татарстані, які знаходилися на відстані 1300 км від фронту. Український дрон UJ-22 був використаний для одного з ударів. Раніше йшлося, що його дальність політів складає 800 км.

«Очевидно, що нова модифікація з додатковими паливними баками здатна літати набагато далі. Для другої атаки був використаний дрон, заснований на українському легкому літаку Аеропракт A-22 «Летюча лисиця», – повідомив джерело.

За інформацією видання, вже цього року Україна зможе експлуатувати дрони з дальністю польоту до 2000 км і більше, що забезпечить заповнення прогалини в ракетах середньої і великої дальності.

«Ракети стали вже минулим. Дрони – майбутнє», – заявив джерело з Bild.

За даними джерела, до кінця року Збройні Сили України отримають дрони з дальністю польоту до 2500 км відразу від 10 виробників. Київське конструкторське бюро «Промінь» розробило безпілотний літальний апарат «Сокіл-3000», який може пролетіти до 3300 км. За підрахунками Bild, нова українська зброя буде в змозі атакувати цілі, такі як Мурманська область, де знаходиться близько 80 військових баз, включаючи аеродром Оленья, що служить базою для стратегічних бомбардувальників, що обстрілюють Україну.

Нагадаємо, Україна вдарила по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії, що знаходяться на відстані приблизно 1300 км від фронту. У Татарстані пошкоджено третій за розміром російський нафтопереробний завод та підприємство, де виробляють «Шахеді». Варто зазначити, що відстань від кордону України до міста Єлабуга становить близько 1200 км.