Україна навчилася протидіяти «Шахедам» без втрати ракет. Аналіз ISW

Українські силовики на тренуванні по ППО
Українські силовики на тренуванні по ППО

Україна успішно розвиває засоби радіоелектронної боротьби для запобігання ворожим дронам, що допомагає зберегти системи протиповітряної оборони та ракети, повідомили в Інституті вивчення війни.

За словами українського військового аналітика Петра Черника, українські системи радіоелектронної боротьби знищують безпілотники "Шахед-136/131", змушуючи їх падати після закінчення палива.

Повітряні сили ЗСУ також підтвердили, що українські системи боротьби вразили російські дрони. Крім того, українська компанія Besomar розробила безпілотник-перехоплювач для збивання російських дронів, який вже використовується в зоні бойових дій.

За даними аналітиків, використання радіоелектронної боротьби дозволяє Україні зберігати обмежені системи протиповітряної оборони і ракети, необхідні для захисту від російських ракетних ударів.

За останніми повідомленнями, російські та українські війська змагаються в технологічній гонці. Впровадження технологічних інновацій має велике значення для України, щоб компенсувати переваги Москви

Нагадаємо, що українські безпілотники "поливають" російські позиції термітом, яка горить з високою температурою.

Крім цього, Україна представила нову далекобійну ракету-дрон під назвою "Паляниця".

Читайте також