Україна обіцяє Заходу контрнаступ у 2025 – Le Figaro

Україна зобов'язується розпочати новий наступ в наступному році і просить міжнародних партнерів «допомогти протримати на війні у 2024 році». Цю інформацію передає видання Le Figaro з посиланням на французького чиновника.

Україна хоче отримати наземний зенітно-ракетний комплекс середньої дальності (Sampt), який Франція розташувала в Румунії для захисту повітряного простору союзників, включаючи ракети.

За словами журналістів, Україна повинна переглянути свої методи бойових дій, щоб витримати у війні.

Міністр оборони Ллойд Остін каже, що краще атакувати тактичні і оперативні цілі, які можуть безпосередньо впливати на боротьбу, ніж бомбити російську енергетичну інфраструктуру.

Україна проводить удари проти стратегічних об'єктів вже кілька тижнів, але Вашингтон вважає, що це не впливає на війну і загрожує енергетичному ринку.

Французьке військове джерело вважає, що переможцем стане той, хто першим мобілізується. Але обидві сторони неохоче йдуть на цей крок.

Україна все більше втомлюється від війни, але російський режим не бажає ризикувати непопулярним рішенням.

Росія компенсувала свої втрати у війні швидше, ніж очікувалося.

Збройні сили України страждають від браку особового складу, а російські загарбники переважають на фронті в десять разів більше.

Недостача систем протиповітряної оборони призвела до активізації авіаударів росіян по прифронтових районах і може стати вирішальним фактором захоплення міста Часів Яр.

Наразі на фронті тривають позиційні бої на декількох напрямках.

Російські загарбники недавно підійшли ближче до українського плацдарму на лівому березі Херсонської області.