Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

Українські військові на передовій
Українські військові на передовій

Україна продовжує війну з Росією, використовуючи тактику повільного відступу та виснаження агресора. За останні місяці Україна втратила контроль над декількома містами, але військові експерти стверджують, що це не означає поразку. Ціль боротьби - виснажити ворога і зламати його спроможність до продовження боротьби. Україна втратила територію, але це уникаливо перевагають економічні збитки Росії. Однак, питання стосується того, якою територією українці будуть змушені поступитися, перш ніж російська армія виснажиться.

Повільний відступ України

За останні місяці Україна віддала контроль над декількома містами, такими як Мар’їнка, Авдіївка і Вугледар. Це свідчить про стратегію війни, де кожне місто стає об'єктом запеклих боїв, а не території для здобутку. Україна обмінює територію на втрати росіян, виснажуючи їх спробами захопити міста. За словами військових експертів, ця війна не вирішуватиметься тим, хто контролює міста, але тим, хто витрачає багато ресурсів на їх захоплення.

Майбутні територіальні втрати

Питання стосується того, яку територію Україна буде змушена поступитися перед тим, як російська армія виснажиться. Росія здатна компенсувати свої втрати і продовжує агресивну війну. Проте експерти прогнозують, що до 2026 року Росія вичерпає свої запаси бойової техніки, яка зараз використовується в конфлікті.

Реалістичність стратегії України

Важливе питання стосується реалістичності стратегії України. Російський президент Володимир Путін продовжує підтримувати війну і не показує ознак готовності до перемир'я. Війна має значні економічні та людські збитки, але Україна відступає з метою виснажити агресора.

Читайте також