Україна перетворила спортивний літак на ударний дрон – Forbes

Україна перетворила спортивний літак на ударний безпілотник-камікадзе

Україна знайшла спосіб наносити удари по важливих об'єктах російських терористів за їх межами. Українські інженери перетворили спортивний літак на ударний безпілотник. Модернізований безпілотний літальний апарат називається Skyranger Nynja.

Довідкова інформація: Skyranger Nynja може пролетіти до 600 км на швидкості 160 км/год і вміщує в себе корисне навантаження вагою понад 200 кілограмів.

Перенесення вибухового вантажу під черевом, а не всередині кабіни, як, очевидно, робить А-22, може означати, що дрон Nynja може скинути бомбу, а потім повернутися на базу. Це зробить його багаторазовим - пише Forbes.

На борту Skyranger Nynja встановлена відеокамера, що допомагає оператору навести дрон на ціль в останні секунди польоту. Для забезпечення зв'язку використовується супутник і GPS для автономної навігації.

Новий безпілотник здатний переносити закріплену внизу авіабомбу ФАБ-100. Він схожий на спортивний літак Aeroprakt A-22, але з пристроєм для перенесення вибухового матеріалу зовні.

Forbes припускає, що вартість модернізованого Nynja значно нижче, ніж у багатомільйонних ракет. Вартість безпілотника складає лише кілька сотень тисяч доларів, що включає в себе датчики, засоби зв'язку, автопілот і вантаж.