Україна планує у декілька разів наростити виробництво ракет і техніки у 2024 році

Міністерство оборони України планує значно збільшити виробництво різних видів озброєнь на наступний рік. Основний акцент буде зроблений на засоби протиповітряної оборони, повідомляє пресслужба Міністерства.

Це означає виготовлення широкого спектра засобів протиповітряної оборони: від звичайних переносних зенітно-ракетних комплексів до систем з дальністю понад 100 км, таких як ЗРК "Корал", пояснили в оборонному відомстві.

За словами заступника голови Міноборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, спільно з Міністерством стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони України планує збільшити виробництво ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки у кілька разів до 2024 року.

Гаврилюк підкреслив, що у затвердженому бюджеті на наступний рік передбачено виділення близько 175 млрд грн на закупівлю ракет та боєприпасів. Це дозволить Силам оборони України "гідно протистояти російській агресії", наголосив представник Міноборони.

Заявлено, що пріоритети на 2024 рік будуть зосереджені на посиленні протиповітряного щита України та розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, Міністерство оборони України прискорило постачання нових зразків озброєння і військової техніки до армії, скорочуючи цей процес до 20 днів.

Під час візиту міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню до Києва було підписано близько 20 контрактів з українськими промисловцями, що спеціалізуються на виробництві військової техніки, спільно з делегацією представників компаній.

6-7 грудня відбудеться дводенна конференція української та американської оборонно-промислової бази, на якій буде обговорюватись спільне виробництво зброї.