Україна повернула 10 дітей з окупації: у Save Ukraine розповіли історії врятованих

Україна повернула ще 10 дітей із окупованих територій

Ще десять дітей, які перебували на тимчасово окупованих Росією українських територіях, вдалося повернути на підконтрольну Україні землю. Про це повідомив Микола Кулеба, очільник організації Save Ukraine.

«Діти після тривалої розлуки нарешті змогли обійняти своїх найрідніших, і зараз усі сім’ї в безпеці»,- зазначив Кулеба.

Крім того, Микола Кулеба опублікував історії кількох врятованих дітей, змінивши їхні імена з метою безпеки.

Однією з дітей, яку вдалося повернути, є дівчинка Аліна, яка залишилася лише зі своїм татом після депортації мами росіянами.

«Хоча малювати й писати листи російським солдатам Аліна все ж відмовилася, сказавши вчительці, що не вміє малювати й не знає російської мови. Проте перегляду фільмів про «велич» російської мови уникнути не вдалося. І це особливо цинічно з боку окупантів - примушувати дітей писати листи військовим, які вбивають їхніх батьків, матерів, братів і сестер, а також прославляти країну, яка позбавила їх спокійного життя», - написав Кулеба.

Трохи інша ситуація була у хлопчика Олексія, чиїх батьків не вдалося повернути. Його тато помер, а хлопчика змушували навчатися за російськими підручниками та писати листи російським військовим.

Окрім цього, організація Save Ukraine розповіла про історії маленької Лани, яка народилася в окупації, та про евакуацію українців з Сектора Газа. Відзначимо, що на сьогодні Save Ukraine врятувала 261 дитину.

Також варто зазначити, що США долучилася до Міжнародної коаліції з повернення українських дітей. США визнали збройні сили Росії стороною, яка порушує права дітей у воєнному конфлікті з Україною.

Джерела: