Україна протягом трьох місяців може бути без відключень світла: деталі

Україна без відключень світла
Україна без відключень світла

За словами Юрія Бойка, Україна може пройти наступні декілька місяців з мінімальними обмеженнями світла. Це стало можливим завдяки погодним умовам та зниженню температури, що призвело до збільшення генерування електроенергії в системі. Зараз країна перебуває у відносному енергобалансі. Якщо немає зовнішніх впливів, то наступні три місяці будуть пройти без суттєвих обмежень в енергопостачанні.

Сьогодні, 30 липня, не заплановані жодні обмеження електропостачання, тому відключень світла не передбачається. До жовтня компанія ДТЕК планує повернути до роботи близько 60-70% генерації, втраченої через обстріли навесні цього року.

Голова компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький прогнозує зменшення відключень світла протягом серпня-жовтня. Дефіцит електроенергії в українській енергосистемі буде поступово зменшуватись, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

Нацкомісія з регулювання енергетики планує змінити формування тарифів на розподіл електрики з 2026 року. Вони планують ввести третій клас напруги замість двох існуючих.

Читайте також