Україна протестує проти показу в Торонто фільму про «хороших російських окупантів»

Українські активісти протестують проти фільму про російську окупацію
Українські активісти протестують проти фільму про російську окупацію

Україна протестує проти показу фільму «Росіяни на війні» в Торонто

Генеральний консул України в Торонто оголосив рішучий протест проти показу фільму «Росіяни на війні» на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Консул заявив, що цей фільм спотворює реалії війни та поширює російську пропаганду.

У своєму заявленні Ніколенко сказав, що фільм зображує російських солдатів як «пішаків», а вторгнення в Україну – як «мерзенну гру». Він відзначив, що використання такого авторитетного кіномайданчика, як Міжнародний кінофестиваль в Торонто, для поширення російської пропаганди є неприпустимим і закликав скасувати показ фільму.

«Ми вважаємо, що показ фільму «Росіяни на війні» російської режисерки Анастасії Трофімової є неприйнятним. Безвідповідально дозволяти використовувати Міжнародний кінофестиваль в Торонто, один з найавторитетніших світових кіномайданчиків, для поширення російської пропаганди», - наголосив Ніколенко.

На жаль, керівництво кінофестивалю не відреагувало на протест України належним чином. Фільм «Росіяни на війні» вже був показаний 5 вересня на Міжнародному Венеційському кінофестивалі.

Читайте також