Україна розпочала серійне виробництво аналога безпілотника «Шахед»

Україна розпочала масове виробництво свого власного дрона-камікадзе під назвою "Шахед", який широко використовується РФ. За інформацією голови Укроборонпрому Германа Сметаніна, Збройні Сили вже замовляють ці дрони для використання в оборонних цілях.

З міркувань безпеки, Сметанін утримується від розкриття місця розташування виробництва. Однак, він підкреслює, що головне, це те, що ці дрони можуть літати та вибухати, і Сили оборони України замовляють їх. Це вважається великим досягненням.

Говорячи про аналогію з іранським Шахедом, глава Укроборонпрому зазначає, що в Україні є багато державних та приватних виробників дронів, і декотрі розробки є сильнішими за Шахед. Усередині країни вже розпочато виробництво більш складних та дорогих проєктів з великими характеристиками.

За словами Сметаніна, українські безпілотники можуть летіти на відстань до 1000 кілометрів, що становить рекорд для бойового вильоту. Крім того, він наголошує на високому попиті на FPV-дрони, яких зараз потрібно дуже багато.

Голова Укроборонпрому акцентує увагу на тому, що компанія допомагає приватним фірмам в масштабуванні їхніх розробок, укладає ліцензійні угоди з великими компаніями на виробництво, і забезпечує все необхідне для виготовлення дронів.

Варто згадати, що в Україні також розроблено комплекс радіоелектронної боротьби Piranha AVD 360, призначений для боротьби з ворожими дронами та забезпечення більш ефективного захисту бронетехніки та особового складу ЗСУ.