Україна створила спільне оборонне підприємство із німецьким концерном Rheinmetall - Шмигаль

Рейнметал, німецький оборонний концерн, разом з компанією "Українська оборонна промисловість" створили спільне підприємство. Його основним завданням буде обслуговування та ремонт обладнання, яке було поставлено партнерами України. Про це інформує прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, на даному підприємстві планується здійснювати локалізацію виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG. Зареєстрація ТОВ "Рейнметал Українська оборонна промисловість" відбулася 18 жовтня за участю Дениса Шмигаля, який заявив про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні. Створення спільного підприємства є важливою подією, яка піднімає співпрацю між країнами на новий рівень і дозволяє спільно будувати арсенал для вільного світу, - зазначив Шмигаль.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall отримав дозвіл від Федерального антимонопольного відомства Німеччини на створення спільного підприємства з компанією "Українська оборонна промисловість" (раніше "Укроборонпром"). Підприємство буде базуватися в Києві і займатиметься сервісом, технічним обслуговуванням, збиранням, виробництвом і розробкою військових транспортних засобів.