Україна створює дрон, що може перехоплювати «Шахеди» – The Telegraph

Дрон національного виробництва здатний затримувати «Шахіди»
Дрон національного виробництва здатний затримувати «Шахіди»

Українська влада працює над створенням дрона, який зможе знищувати російські безпілотники-камікадзе. За повідомленням газети The Telegraph, дізнавшись відповідні подробиці, український дрон-перехоплювач матиме назву Sting.

За словами джерела, Sting буде керований безпілотник з видом від першої особи та стане дешевшою альтернативою для ракет, які використовуються для знищення цих безпілотників-камікадзе.

The Telegraph також вперше публікує фотографію нового дрона, розробленого українською групою «Дикі шершні». Стверджується, що цей безпілотник здатен літати зі швидкістю понад 160 км на годину та підніматися на висоту близько 3 км.

Sting буде мати квадрокоптерну конструкцію з великим куполом, в якому будуть розташовані боєголовка та камера. Оператор зможе керувати безпілотником з землі за допомогою VR-окулярів і матиме можливість наводитися на ціль зі штучним інтелектом.

Хоча Сили оборони України вже успішно знищують російські дрони-розвідники, Sting стане першим безпілотником, розробленим спеціально для боротьби з безпілотниками-камікадзе Shahed-136.

Стверджується, що середня вартість Sting буде набагато нижчою, ніж у безпілотників Shahed, що дозволить Україні зекономити на зенітних ракетах.

Раніше глава Пентагону високо оцінив добротність українських дронів, які здатні працювати на великій відстані від бази.

Українсько-російська війна стала полем битви для безпілотників. Російська Федерація навіть знищила свій власний безпілотний літальний апарат S-70 "Охотник" над територією України, бо втратила над ним контроль.

Читайте також