Україна та Португалія розпочнуть переговори щодо безпекової угоди

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів розмову з дипломатичним радником премʼєр-міністра Португалії Жоржем Монтейру в режимі відеозвʼязку.

Ігор Жовква привітав колегу з призначенням на посаду та подякував за незмінне підтримання Португалією боротьби нашої країни з російською агресією, повідомили в ОП.

"Цінуємо практичну участь Португалії в танковій, авіаційній коаліціях та коаліції морських спроможностей. Важливо, щоб обсяги й темпи військової підтримки продовжили збільшуватися", - наголосив Ігор Жовква.

Під час розмови заступник керівника Офісу глави держави поінформував Жоржа Монтейру про ситуацію на фронті й нагальні військові потреби України.

Співрозмовники домовилися розпочати переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди на виконання Спільної декларації "Групи семи" про підтримку України в найближчому майбутньому.

Окрему увагу приділили підтриманню Португалією Української формули миру, а також європейських і євроатлантичних прагнень нашої держави. Жорж Монтейру відзначив прогрес України в здійсненні реформ, необхідних для її майбутнього членства в ЄС і HATO.

Сторони скоординували графік подальших контактів на найвищому рівні.