Україна відкидає звинувачення у постачанні безпілотників повстанцям у Малі - заява МЗС

Україна відкидає звинувачення у постачанні безпілотників
Україна відкидає звинувачення у постачанні безпілотників

Міністерство закордонних справ опублікувало коментар щодо звинувачень проти України у підтримці повстанських рухів у Малі.

"Україна рішуче відкидає звинувачення, які останнім часом поширили деякі міжнародні ЗМІ, у нібито причетності нашої держави до постачання БПЛА повстанцям у Малі. Ми також категорично заперечуємо усі звинувачення, які періодично висловлюються високопосадовцями Республіки Малі та Республіки Нігер, у нібито причетності України до "співпраці з терористами", "постачанні терористам озброєння та наданні їм інформації", "підтримці Україною терористичної коаліції" тощо", - зазначено в коментарі.

У МЗС наголошують, що вже раніше вони спростували такі звинувачення та висловили жаль щодо рішення Малі та Нігеру розорвати дипломатичні відносини з Україною на підставі непідтверджених припущень.

"У цьому контексті ми також відкидаємо всі звинувачення щодо потрапляння озброєння та військової техніки, яка надається Україні її союзниками для протидії російській агресії, в регіон Сахелю. Від початку російського вторгнення Україна запровадила систему моніторингу та контролю над надходженням західної зброї. У нас також існує парламентський контроль в цій сфері", - повідомили у міністерстві.

Зазначається, що за понад два з половиною роки супроводження російської агресії, жодного разу не було випадків неправомірного використання наданої Україні зброї та техніки.

У МЗС закликають припинити поширення хибної інформації, що повторює пропагандистські наративи Росії, спрямовані на дискредитацію України та виправдання незаконної війни РФ. Міністерство наголошує, що Україна залишається налаштованою на побудову взаємовигідних відносин з країнами Африки на засадах міжнародного права та поваги до суверенітету кожної країни.

Читайте також