Україна відкриє низку пунктів пропуску на кордонах з кількома країнами

Україна планує відкрити нові прикордонні пункти пропуску з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею. Про це заявив віцепрем'єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв'ю "РБК-Україна".

Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а існуючий "Лужанка" переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, тим самим збільшимо його пропускну здатність

В кінці березня також планується відкриття спільного додаткового пункту пропуску з Молдовою, який був на ремонті. З Румунією також очікується відкриття нового пункту пропуску. Проєкт, що почали будувати декілька років тому, завершимо цього року.

Також Україна починає переговори зі США та ЄС щодо відновлення авіаперевезень. Консультації проводяться й з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. За словами Кубракова, наразі зарано говорити про якісь конкретні терміни, але українська сторона вже передала регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах військового стану, а також свою оцінку ризиків, підходи та алгоритми.