Україна відкрила додатковий табір для військовополонених росіян

Військовополонені росіяни в українському таборі
Військовополонені росіяни в українському таборі

У Єдиному державному реєстрі з’явилась інформація про відкриття четвертого табору для тримання військовополонених росіян в Україні. За даними "Главкома", Личаківська виправна колонія №30 у Львові була перепрофільована і стала табором під назвою "Захід 4". Ця установа стала другою на Львівщині, яка була переобладнана для тримання окупантів з початку вторгнення.

Також відбулася зміна керівника табору "Захід 4" - Руслан Олійник призначений на цю посаду замість Олега Паука, який тепер очолює "Захід 1".

Нагадаємо, що діє три табори для військовополонених українського походження: "Захід 1" - у Львівській області, "Захід 2" - на Вінниччині та "Центр 3" - у Дніпропетровській області.

Раніше журналіст "Главкома" відвідав найбільший табір для російських військовополонених на заході України, розташований на базі колишньої колонії. Однак з міркувань безпеки точне місце розташування не розголошується.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію ув'язнених до лав ЗСУ. За новим законом, ув'язнені зможуть вийти на свободу за умовно-достроковим звільненням, щоб служити в армії на контрактній основі. Однак, ця можливість доступна тільки тим, кому було присуджено обмеження або позбавлення волі за нетяжкі злочини.

Читайте також