Україна витратить рекордну суму на укріплення: відомі цифри

Україна витратить рекордну суму на укріплення: відомі цифри

Уряд виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів

Уряд України виділив рекордну суму у розмірі 17,5 млрд грн на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Йдеться про 17,5 млрд грн, які будуть направлені на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових загороджень

Ці кошти будуть спрямовані на будівництво необхідних споруд та насосних станцій, а також на закупівлю необхідного обладнання та системи невибухових загороджень. Виділені кошти підуть на реалізацію проектів відповідно до розпоряджень прем'єр-міністра та рішень Кабінету Міністрів.

Кошти будуть передані профільним відомствам та обласним державним адміністраціям з метою облаштування оборонних рубежів. Це дозволить підвищити рівень захисту та безпеки України.

Покращення оборони на Північній операційній зоні

Нещодавно у Північній операційній зоні збільшили фортифікаційне обладнання смуг оборони Державного кордону України. У Чернігівській області будують дві смуги оборони на небезпечних напрямках. Командувач Об'єднаних Сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомив, що обстановка в регіоні під контролем.

Проте ми не сидимо склавши руки. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне – розбудовуються оборонні рубежі та створюється потужна система інженерних загороджень. Все це робиться для того, щоб українські громадяни почували себе у безпеці. Адже, на побудовані об’єкти надалі, у разі зростання загрози, готові будуть прибути додаткові бойові бригади, які займуть підготовлені позиції

Ці оборонні рубежі нічим не відрізняються від тих, які облаштовуються в інших північних регіонах від Волині до Харківщини. Вони будуються за типовою схемою, з урахуванням особливостей місцевості. Рішення про будівництво оборонних рубежів в Північній операційній зоні спрямовано на посилення обороноздатності та забезпечення безпеки нашої країни.

Також триває оборонне зміцнення столиці. Оборона Києва з північного напрямку постійно вдосконалюється з метою забезпечення безпеки населення та захисту від можливих загроз.

Читайте також: