Україна закупила у ЄС 350 тис. снарядів

Україна закупила понад 350 тис. артилерійських снарядів в Європі

Україна придбала понад 350 тис. артилерійських снарядів в оборонній промисловості Європи за власними контрактами. Про це повідомив віцепрезидент ЄС Жозеп Боррель. Він також зазначив, що наразі країни Європи підтримують Україну, передаючи боєприпаси зі своїх запасів та збільшивши виробництво на оборонних підприємствах.

Необхідність конвертації фінансових потужностей в промислові потужності

Боррель зауважив, що виробництво достатньої кількості боєприпасів є ключовим завданням. Він наголосив, що саме промисловість повинна здати фінансові потужності в потужності для виробництва боєприпасів. Метою ЄС є поставити 1,1 млн снарядів до кінця року як пожертвування.

Пошук інших джерел постачання

Боррель зазначив, що проводяться пошуки інших джерел постачання для прискорення поповнення запасів України. Він відзначив, що прямі контракти між Україною та європейськими підприємствами допомогли забезпечити поставку понад 350 тис. боєприпасів.

Підтримка ініціативи від ЄС та інших країн

Чеська ініціатива, яку фінансують різні держави, зможе здійснити перші поставки до України через кілька тижнів. Країни ЄС намагаються зібрати екстрене фінансування в сумі $1,5 млрд для закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. Канада також готова підтримати ініціативу Чехії і виділити кошти для поставок до України.