Україна знайшла спосіб, як витіснити Росію з інформаційного простору

Україна блокуватиме російське теле- та радіомовлення на прикордоннях

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язок) планує побудувати систему блокування російського теле- та радіомовлення на прикордонних територіях України. Для цього Кабінет міністрів виділив 152 млн грн з резервного фонду державного бюджету.

Система блокування трансляції програм ворожих каналів буде діяти у дев'яти областях: Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Вінницькій та Одеській.

Реалізація проєкту дасть можливість витіснити «русский мир» з інформаційного простору України. Вплив російської пропаганди на українське населення буде зменшено, а рівень інформаційної безпеки України – зросте», - заявили представники Держспецзв'язку.

За даними Комітету з питань розвідки при президентові України, російська спецоперація "Майдан-3" досягне піку у березні-травні 2024 року. За планами РФ, вони спровокують хаос в Україні до початку червня, а потім нанесуть їй військовий удар на сході. Це є ключова мета агресорів.

Президент Володимир Зеленський також наголосив, що Росія намагається викликати розкол українського суспільства і створити хаос у країні з метою змінити політичний устрій.