Україна знову стоїть перед загрозою геноциду - ПАРЄ

Геноцид України - загроза існування
Геноцид України - загроза існування

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) у своїй резолюції заявила, що існує загроза нового геноциду в Україні через агресію Росії. У заяві ПАРЄ наголошується, що після 90 років від Голодомору, в Україні знову існує загроза геноциду. Парламентська асамблея закликала всі уряди допомогти українському народові в його боротьбі проти геноциду. Доповідь німецького парламентаря Кнута Абрахама була схвалена під час засідання ПАРЄ, а також була схвалена резолюція.

Зазначається, що в контексті російської війни існує бажання заперечити право українського народу на існування як незалежної держави. За свідченнями, нова загроза геноциду включає масові вбивства, застосування потужної зброї в густонаселених районах, спрямовані удари по цивільній інфраструктурі, тортури українців, знищення культурної спадщини, використання їжі як зброї та депортація дітей.

У заяві ПАРЄ закликається всі країни-члени Ради Європи, спостерігачі і партнери використовувати всі завжди наявні інструменти, включно з Конвенцією про геноцид, щоб запобігти будь-яким актам геноциду проти українського народу. Резолюція також пропонує прокурору Міжнародного кримінального суду розглянути можливість перевірки звинувачень у геноциді проти українців.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також