Українцям нагадали про штрафи за часте порушення: за це можуть покарати водія та пасажира

Автомобіль зупинили поліцейські на дорозі
Автомобіль зупинили поліцейські на дорозі

Під час акції з підвищення безпеки дорожнього руху поліцейські провели широкомасштабну кампанію, щоб нагадати водіям про важливість використання ременів безпеки.

Як повідомляє прес-служба Патрульної поліції Києва, поліцейські зупиняли багато автомобілів, щоб пояснити водіям і пасажирам, наскільки важливо пристібатися ременями безпеки.

Основною метою акції стало запобігання серйозним травмам у разі дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські наголосили, що ремені безпеки надійно фіксують людей у ​​сидіннях, значно знижуючи ризик тяжких пошкоджень при аваріях. Для посилення ефекту кампанії водіям було подаровано символічні наклейки, що нагадують про необхідність пристібатися.

Також водіям нагадали про штрафи за порушення правил використання ременів безпеки. Згідно зі статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за таке порушення передбачено штраф в розмірі 510 гривень. Поліцейські закликали всіх учасників дорожнього руху бути відповідальними та піклуватися про свою безпеку, завжди пристібаючись перед початком руху.

Раніше вже повідомлялося про важливі зміни у правилах дорожнього руху України, що стосуються ремонту та миття автомобілів у громадських місцях.

Читайте також