Українцям нагадали про важливу вимогу для отримання субсидії: про що потрібно повідомляти у ПФУ

Українцям нагадали про вимоги для субсидії: ПФУ інформація
Українцям нагадали про вимоги для субсидії: ПФУ інформація

Пенсійний фонд України пояснив, які обставини одержувач житлової субсидії повинен повідомляти, щоб не втратити пільги.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на прес-службу ПФУ.

Зазначається, що людина, якій призначено житлову субсидію, повинна повідомити про це протягом 30 календарних днів з моменту настання обставин, які впливають на призначення субсидії. Ця вимога встановлена ​​пунктом 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Призначення субсидії в Україні

Такими обставинами є:

  • Зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, їх соціального статусу, зміни у складі сім'ї членів домогосподарства.
  • Зміни переліку житлово-комунальних послуг, що отримуються, умов їх надання.
  • Зміна управителя, виконавця комунальних послуг, створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.
  • Перебування за кордоном особи зі складу домогосподарства або члена сім'ї особи зі складу домогосподарства разом більше 60 днів.
  • Здійснення одноразової купівлі на суму понад 50 тисяч гривень, а також набуття чи одержання права власності на майно, вартість якого перевищує 50 тисяч гривень.
  • Набуття права власності на транспортні засоби (крім мопеда та причепа).
  • Здійснення операцій з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень (ці операції підсумовуються протягом 12 місяців).
  • Отримання громадянином, якому призначено житлову субсидію, або членом його сім'ї одноразового доходу в сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
  • Відкриття депозитного банківського рахунку на загальну суму, що перевищує 100 тисяч гривень, або придбання облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тисяч гривень.
  • Перестання відповідати вимогам для отримання субсидії на наднормативну площу житла.

Також на територіях певних областей України одержувачі субсидій зобов'язані повідомити про перебування члена домогосподарства, який перебуває за кордоном понад 60 днів, протягом місяця після припинення військового стану в Україні.

Раніше було повідомлено, кого потрібно проінформувати до 1 жовтня, щоб отримати субсидію на опалення.

Читайте також