Українцям назвали ціни за пай землі у 2024 році: від чого залежить вартість

Ціна паю землі у 2024 р.
Ціна паю землі у 2024 р.

Заголовок: Яка буде вартість паїв у 2024 році в Україні

Згідно з інформацією видання "Хвиля", ціна земельних паїв залишається актуальною для багатьох громадян. З початку вільного ринку землі з 1 липня 2021 року, багато власників та потенційних покупців хочуть знати реальну вартість землі, яка може змінюватись.

Придбання земельних ділянок для аграрного бізнесу стало поширеною практикою серед підприємців.

Згідно з дослідженнями, ціни на сільськогосподарську землю зростають щороку. Вартість таких земель може варіюватись від 1 до 10 тисяч доларів за сотку, залежно від ряду факторів, таких як географічне положення та якість ґрунту.

Земельний пай. Пшеница

На ринку також є ділянки для промислового використання, які можуть коштувати від 10 до 100 тисяч доларів за сотку. Також є землі інших типів, таких як лісові та водні, чия вартість залежить від їх особливостей та обмежень, встановлених законодавством.

Земельні ділянки під забудову, призначені для будівництва житлових або комерційних об'єктів, можуть варіюватись в ціні від 5000 до 50 000 доларів за сотку та більше. Вартість таких ділянок залежить від їхнього розташування та наявності інфраструктури.

Ціна на землю в Україні також залежить від таких факторів, як наявність комунікацій та інфраструктури, попит та кон'юнктура ринку, розташування та родючість ґрунту. Всі ці фактори впливають на вартість земельних ділянок і визначають їх ціну.

Нагадаємо, раніше вже показували, скільки коштує земля в Україні.

Читайте також