Українцям назвали найприбутковіші професії у Києві: хто заробляє до 34 тисяч гривень

Значення картина з кімнатними рослинами
Значення картина з кімнатними рослинами

Українцям розповіли, хто у Києві отримує найвищу зарплату.

За даними аналізу сайту Work.ua, у Києві середня зарплата становить 25 000 гривень, але фактичні виплати коливаються від 17 700 до 34 000 гривень, залежно від сфери діяльності та посади.

Столиця України, як і раніше, лідирує за рівнем оплати праці в країні. Найвищу заробітну плату мають топ-менеджери, працівники автобізнесу та сфери телекомунікацій.

Так, топ-менеджери заробляють в середньому 32 407 гривень, в автобізнесі - 26 157 гривень, а в телекомунікаціях - 24 046 гривень.

Високу зарплату можуть отримувати також фахівці в інформаційних технологіях, управлінні персоналом та керівники середньої ланки – від 23 000 гривень.

З рівнем оплати роботи нижче виявились працівники готелів, ресторанів, виробничого сектору та фінансової сфери – в середньому 22 000 гривень.

Ще менше можуть отримувати працівники ЗМІ, видавництва, маркетингу, реклами, зв'язків з громадськістю, медицини, фармацевтики та агробізнесу – їхня зарплата перевищує 21 000 гривень.

Найменшу заробітну плату отримують працівники роздрібної торгівлі та адміністративний персонал – близько 19 500 гривень, а також працівники освіти – приблизно 17 500 гривень.

Раніше ми повідомляли, які вакансії доступні українцям без вищої освіти.

Читайте також