Українцям пояснили, як отримати повну суму субсидії

Жінка з бланком заяви на субсидію
Жінка з бланком заяви на субсидію

Субсидії на опалювальний сезон: наступні кроки та деталі

Для отримання субсидії на весь опалювальний сезон українцям потрібно подати документи до кінця листопада. Якщо подати заявку після 1 грудня, субсидію нарахують лише з місяця подання документів.

З 1 жовтня в Україні розпочинається нарахування субсидій на опалювальний період, і цей процес має свої особливості.

Враховуючи зростання загальної вартості комунальних послуг, сума субсидій на цей сезон буде більшою, ніж у попередні роки. Однак, важливо знати, що для отримання субсидії на весь опалювальний сезон є лише два місяці для подачі заявки.

Субсидія нараховується індивідуально для кожного домогосподарства залежно від його фінансового стану та витрат на комунальні послуги. При цьому оплата за опалення є однією з ключових складових субсидії на осінньо-зимовий період.

Нарахування субсидій на опалювальний сезон

На опалювальний сезон субсидію нараховують лише за 15 днів жовтня. Це означає, що навіть якщо опалення у вашому місті почалося пізніше, субсидію все одно нарахують на півмісяця.

Субсидію за жовтень отримувачі побачать на своїх рахунках у листопаді.

Деталі подачі документів на субсидію

Тим, хто вперше подає заявку на субсидію, потрібно подати документи до кінця листопада. Якщо подати документи після 1 грудня, субсидію нарахують лише з місяця подання заявки.

Не всім потрібно подавати нові документи на субсидію. Однак у деяких випадках подача документів є обов'язковою.

Подати заявку на субсидію можна онлайн через веб-портал Пенсійного фонду України, особисто у відділенні Пенсійного фонду або через поштові відправлення.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також