Українцям почали надсилати фейкові повідомлення від ДСНС про евакуацію

Українці отримали повідомлення про плану евакуації мешканців з підозрілими посиланнями. Пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій заявила, що це фейк і робота шахраїв. Вони повідомили, що ДСНС не розсилали такі повідомлення і небезпечно переходити за посиланнями.

Для отримання достовірної інформації потрібно довіряти тільки перевіреним джерелам і перевіряти офіційний сайт та сторінки ДСНС у соціальних мережах.

Поширення фейків про "енергетичну катастрофу"

Останнім часом пропагандисти поширили фейк про "енергетичну катастрофу" у Україні. Вони поширюють інформацію, що в Україні в цьому році не буде ні тепла, ні світла.

Фейк про закриття виїздів з Києва

Центр протидії дезінформації викрив фейк про закриття виїздів з Києва. Пропагандисти поширюють інформацію про те, що столична влада закриває всі виїзди з міста з метою призову всіх чоловіків. Це повідомлення розповсюджується за допомогою повідомлення служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області про закриття мосту через канал у Вишгороді.

Також російські Telegram-канали створюють фейкові канали українських бригад і батальйонів для поширення брехні та дискредитації українських військових.