Українцям показали, як оформити бронь у "Дії": інструкція

Інструкція по оформленню броні у
Інструкція по оформленню броні у "Дії"

Україна впровадила нову систему бронювання працівників від мобілізації

З липня 2024 року в Україні запроваджено нову систему бронювання працівників від мобілізації через портал "Дія". Ця послуга спростила та прискорила процедуру оформлення броні для працівників критично важливих підприємств та компаній, які забезпечують потреби Сил оборони України.

Про це пише "Хвиля".

Нова система дозволяє керівникам таких підприємств подавати заявки на бронювання своїх співробітників онлайн. Процес займає близько 10 хвилин і потребує підтвердження електронним підписом. Після подачі система автоматично перевіряє офіційне працевлаштування працівника та наявність його даних у реєстрі "Оберіг".

Розгляд заявок відбувається протягом доби. Після цього керівник отримує повідомлення на електронну пошту та в особистому кабінеті "Дія" зі статусом кожного працівника: заброньований, не заброньований або причини відмови у бронюванні. Заброньовані працівники автоматично переводять у спеціальний військовий облік.

Бронювання працівників

Не всі категорії працівників підлягають бронюванню. Зокрема, це стосується осіб молодше 18 або старше 60 років, неофіційно працевлаштованих, осіб, про яких немає даних у Реєстрі військовозобов'язаних, а також призовників, резервістів та осіб, які вже мають відстрочку або бронювання.

Подати заявку на бронювання не можуть фізичні особи-підприємці (ФОП), юридичні особи, які не включені до Єдиного переліку критично важливих підприємств, або ті, у яких закінчився термін дії підстави для внесення до цього переліку.

Читайте також