Українцям розповіли, як автоматичний перерахунок субсидій у жовтні вплине на виплати

Як автоматичний перерахунок субсидій вплине на виплати
Як автоматичний перерахунок субсидій вплине на виплати

З початку жовтня українцям автоматично перераховують субсидії, які вони отримуватимуть для оплати комунальних послуг. Це зроблено в зв'язку з початком опалювального періоду.

Для того, щоб отримати субсидію з початку опалювального періоду, необхідно подати відповідні документи до кінця листопада, а саме заяву та декларацію.

Якщо в сім'ї відбулися зміни, треба самостійно звернутися за перерахунком субсидій. Збільшення розміру субсидій пов'язане із зростанням цін на комунальні послуги на початку опалювального сезону.

Варто відзначити, що перерахунок субсидій відбувається автоматично для всіх громадян, включаючи тих, хто не отримував субсидії влітку.

Також слід наголосити, що якщо документи будуть подані в період з 1 жовтня до 30 листопада, субсидія призначатиметься з початку опалювального періоду. А якщо звернення буде подано після 30 листопада, субсидія призначатиметься з місяця подання заяви.

Нагадаємо, що раніше українцям пояснили, як розраховується розмір субсидії на оплату комунальних послуг у опалювальний сезон.

Читайте також