Українцям розповіли, як отримати евакуаційні виплати та допомогу у 2024 році

Чиновники на заседании говорят о виплатах
Чиновники на заседании говорят о виплатах

Українцям розповіли про можливу допомогу для мешканців країни, які були евакуйовані з небезпечних територій. Про це повідомили у Мінреінтеграції. У зв'язку з воєнним конфліктом багато людей змушені залишити свої будинки, які знаходяться в зоні бойових дій або під загрозою окупації. Евакуація - це складний і часто травматичний процес, який ставить людей перед безліччю проблем і невизначеностей.

Грошова допомога / Фото: Новини.LIVE, Ігор Кузнєцов

Таким чином, евакуйовані українці можуть розраховувати на соціальні гарантії. Серед них - безкоштовне харчування та гуманітарна допомога під час евакуації, відновлення втрачених документів, тимчасовий притулок у хабах для внутрішніх переселенців, кваліфікована психологічна та медична допомога, грошова допомога від міжнародних організацій, безкоштовне розміщення у державних та комунальних установах, першочергове право на зарахування до дошкільних/шкільних навчальних закладів з отриманням безкоштовного харчування та інші види допомоги.

У міністерстві наголошують, що ці заходи спрямовані на підтримку внутрішньо переміщених осіб та задоволення їх базових потреб під час адаптації у приймаючих громадах.

Важливо зазначити, що евакуація з небезпечних регіонів України може здійснюватись залізничним та автомобільним транспортом. При потребі може використовуватись спеціальний транспорт. Евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до своєї обласної військової адміністрації.

Крім того, у разі бажання евакуйоватися можна звернутися до гарячої лінії Координаційного гуманітарного центру з питань евакуації або до обласних військових адміністрацій по номерам телефонів, які наведені в тексті.

Необхідно зазначити, що ГУР та МЗС провели успішну евакуацію українців з Лівану. Це ще один приклад роботи української держави на захист своїх громадян за кордоном.

Читайте також