Українцям розповіли, як отримати житло у Польщі з 1 липня: куди звертатися

Українцям розповіли, як отримати житло у Польщі з 1 липня: куди звертатися

Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі зробило доступними контакти для українських громадян, які шукають підтримку після закінчення програми компенсації 40+ за притулок.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті міністерства, під час конфлікту Росії з Україною багато українців переїхали до Польщі в пошуках притулку та соціального захисту. Однак, з 1 липня 2024 року вступили в силу зміни до спеціального закону про тимчасовий захист українців. Тим не менше, українські громадяни, які все ще потребують проживання, можуть звернутися до місцевого воеводи, який надасть їм інформацію про доступні місця в осередках колективного розміщення.

Українці у Польщі

Контакти для звернень щодо воєводств:

Слід зауважити, що згідно з новим законом, з 1 липня 2024 року буде скасована фінансова компенсація за притулок для біженців з України (так званий 40+). Однак, скасування 40+ стосуватиметься лише проживання у приватних будинках.

Проте, після 30 червня 2024 року буде можливість отримання компенсації 40+ лише для осіб, які живуть у осередках колективного розміщення з не менше ніж 10 особами, якщо ці осередки укладуть угоду з воеводою.

Читайте також: